Eseménynapló

Eseménynapló

H0 vasútmodell újdonságmustra, 2017

2017. január 15. - Vonatguru

Megint eltelt egy újabb év, lassan minden gyártó kiadta az újdonságokkal teli katalógusát. Az újdonságokat kezeljük helyén, magyar szempontból újabb elég szegény év lesz. De nézzük is, hogy mikre lehet számítani, kizárólag magyar és H0 szempontból. 

Logos Service 03

Jagerndorfer

Kezdjük a Jagerndorferer. Sok újdonsággal nem szolgálnak, viszont akik hatodik korszakban gyűjtenek, nekik bőven lesz annyi, hogy kiürüljön a pénztárcájuk. :)

jc 1

A tavaly bemutatott 2068-as ÖBB gépekből idén is lesz újdonság, még nekünk is, hisz a 409 002 pályaszámú mozdony itt szolgál, az RCC (Rail Cargo Carrier) kötelékeiben. Leginkább Pest és vonzáskörzetében dolgozik. 

jc 2

A GYSEV szinte még új Ventusai is bekerültek a katalógusba, hisz nem sokban térnek el az ÖBB CityJet fantázianevű, ugyancsak Siemens gyártmányú villamos motorvonataitól. Két légy egy csapásra.

jc 3

Az ÖBB CityShuttle emeletes kocsijai nem ismeretlenek itthon, illetve a menyétes (Wiesel) kiadás is rendszeres vendég például Fertőszentmiklóson.

jc 5

Egy újabb Railjet variáns, ezúttal a "Spirit of Europe" jelenik meg. Szerencsére ez a szerelvény is "bejárós", az egyes vonalon találkozhatunk vele. 

jc 4

Véleményem szerint az egyik legegyszerűbb, de mégis nagyon jól kinéző werbelok volt a GYSEV Cargo az MRCE Dispoloktól bérelt gépe. Idén kicsiben is lesz, ha már "nagyban" rég nem letézik, hisz a bérlet lejárt, a matrica lekerült. 

Piko

A Piko idén nem aprózta el, de mielőtt mindenki a szívéhez kapna, csak a lengyelek miatt írom ezt. A lengyel modellboltok beleinvesztáltak "pár" eurót, úgyhogy polák barátainknak igazán jó évük lesz. Nekünk annyira nem. 

 piko 2

Idénre jut egy hobby készlet, ami végre egy teljes magyar szerelvényt jelent. Bár a három kocsi nem igazán passzol együtt, de ez van. 135 euróért jó vétel, főleg, hogy mozdony is jár hozzá. 

piko 3

Metrans traxx eddig is volt, továbbra is bejárnak. Egy impozáns konténervonat vonógépe lehet.

piko 4

A Piko nagyon betalált ebbe a Vectron dologba, ezernyi festési veriáns jön, egypárat itthon is meglehet figyelni, de azért a pályaszámokra érdemes figyelni. 

piko 5

Ugyan ez érvényes a a négyáramnemű teknőkre, rendszeres vendég a WLB és ADRIA 1216-os gépe. 

piko 6

Bár magyar variáns egyelőre nincs, de továbbra is jó átfestési alap a Piko kis kéttengelyes masinája. Jópár gyárban, üzemben szolgálnak az A26-os pályaszámmal ellátott gépek. 

piko 1

Teherkocsiból hármat kapunk, abból egy (ha nem csalnak az emlékeim), az Eas eléggé fantázia. Ezen kívül még lesz egy konténeres és egy kéttengelyes, vizeskocsi.

Roco

A Roco idén sem erőlteti meg magát, a szokásos köröket futja... Bár olyan pletykák keringenek, hogy idén lesz újra MÁV-os szergej, körülbelül 52 ezer Forintért. Meglátjuk.

roco 4

A sokak által szeretett Sissy (1014-es sorozat) újra kiadásra kerül, igaz nem a tócsalogós kivitelben. A 005-ös gép elég sokat járkált nálunk, szóval aki ilyen témában gyűjt neki kötelező darab. 

roco 5

A Meridián szerelvénye egyben is megvásárolható lesz. A vastagcsíkos kocsikat ismerjük, viszont a vékonycsíkos kocsik érdekesek lesznek. Reméljük hamarosan külön-külön is megjelennek, mint a vastag csíkosak annak idején.

roco 6A teherkocsik ígéretesnek tűnnek, főleg a rakoncás. Lesz egy RCH féle Eaos, MÁV Gabs és az előbb említett Res.

roco 7

Továbbá a szokásos Es variánsok is lesznek, mind MÁV, mind GYSEV "színben". És kapunk egy fedett, zöld PFT kocsit is.

roco 1

Végül a Roco sem akar lemarad a Vectron vonalról, bár nem tudni, hogy mikor lesz ebből valami is, hisz még csak a mozdony számítógépes grafikáját mutatták meg. Várni azt tudunk, szóval reméljük az év végére dobbantanak egy nagyot a modellel.

Trix

trix.png

Mellékvágányként gondoltam berakom a Trix féle Vectront is. Remélve azt, hogy tőlük is lesz pár magyar vonatkoztatású variáns. Jól néz ki, azt meg kell hagyni. 

Körülbelül ennyi is lenne, ha még találok valamit, akkor azzal frissítem a cikket. 
Vagy ha Te, kedves olvasó találsz valamit, akkor küldd el kommentben. 

Köszönöm a figyelmet! 

A katalógusok innen letölhetők: link

A bejegyzés trackback címe:

https://esemenynaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr7312127837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása