Eseménynapló

Eseménynapló

Fuggerth BRy kocsibelső készítése I. rész

2015. június 07. - Vonatguru

Nos, mindenkinek ismerős lehet a Fuggerth BRy vagy WRy kocsija. Én egy BRy kocsival vagyok megáldva, de ugye ezek üresek belül. Ezt a piaci rést tömte be anno a Vulcan modell, kik közben megszűntek(?), de még a kocsibelsőiket kapni itt-ott. 

Sajnos közvetlenül a BRy büfékocsihoz belső nem készült, ezért kell kiügyeskednünk. Tehát ez a "sorozat" azt kívánja bemutatni, hogy hogy lehet ehhez a modellhez belsőt farigcsálni. 


Az első részben a BRy kocsi utasterét rendezzük be, aztán majd valamikor következhet a nagyobb lélegzetvételű büfé rész berendezése. 

A kocsi berendezéséhez szükségünk van a Vulcan modell (VM10901D) piros üléses By belsőjére. 

100 0182Tehát ezzel a oldallal foglalkozunk. Az öntőkeretből kiszedjük az üléseket, válaszfalakat és a két WC-t imitáló falat. 
100 0185Én ezek után belepróbáltam a lyukakba a kiegészítőket, hogy minden passzol-e. 
100 0189Mivel a BRy kocsikban egy sorral kevesebb van, mint a By kocsikban, ezért meg kell fúrni az alaplemezt, hogy a válaszfalat rögzíteni lehessen. 
100 0190Fúrás után. (Kissé elfúrtam, de nem feltűnő.)
100 0194Ezek után nem kellet mást csinálnom, minthogy a beleragasszam a kiegészítőket a helyükre a megfelelő módon. 

A jellegrajz szerint a WC-vel szemben van egy fülke, tehát a By kocsival ellentétben ennek egy oldalon van a két imitáló fal. 
IMG 0006360501Tehát így néz ki. (Belül 6 darab dupla és 4 darab szimpla ülés van.) 

Így egy nagyon egyszerű trükköt kellett elkövetni. Az egyik WC-t imitáló falat normálisan a helyére kellet ragasztani, míg a másikat megfordítva, a rögzítő bütykökkel felfele, majd azokat levágva csak szimplán az alaplemezhez kell ragasztani. 
100 0196Kész is, nem volt egy nagy művelet, de mégis nagyot dob (vagy fog?) a modellen. 

Most következik az, hogy ki kell silabizálni a büférészt... 

A bejegyzés trackback címe:

https://esemenynaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr697523352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása